YinYoga Room

Yin Intensive

Laat je tijdens de Yin Intensive waarin we de houdingen soms wel 8 tot 10 minuten aanhouden, uitnodigend aanraken door de harmonische effecten van de indrukwekkende en betoverende 50” Gongland Dark Water Gong, de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls, Sound Healing, Conscious Breathing, Yin Yoga Assists en de kracht van de pure Essential Oils van Young Living. 

Twee uur lang genieten van een Yin Intensive. Alle tijd en rust om in volledige overgave de houdingen 8 tot 10 minuten te beleven en de energiebanen en de belangrijkste Yin gebieden, wervels, heupen, schouders en nek te stimuleren om de energie (Chi) weer te laten stromen. In de dagelijkse Yin Yoga lessen varieert dit meestal van 3 tot 5 minuten. 

YIN Your Inner Nature. Niet voor niets één van de meest populaire yogastijlen van dit moment. Yin Yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten, stimuleert het lichaam intens en is tegelijkertijd rustgevend en ontspannend. Yin Yoga bij Yin Yoga Room gaat verder dan de Yin houdingen, we verstaan dat Yin Yoga gaat over discomfort, het verborgene weer zichtbaar maken, authenticiteit en de geheimen van ons eigen water verkennen door te mogen smelten.

Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in breedste zin van het woord. Tijdens de YIN worden houdingen op een passieve, maar wel intensieve manier ingenomen. Op deze manier wordt het bindweefsel in ons lichaam opgerekt en gestimuleerd. Verzachting, verstilling en verbinding vinden met jezelf. Yin gaat over jou, wat er in jou leeft en hoe jij tegen het leven aankijkt. Tevens is er aandacht voor soundhealing en breathwork.

We bestaan voor 70% uit bindweefsel. Dit verbindende weefsel, fascia, bestaat bijna geheel uit water. Het heeft een steunende, verzorgende en vooral communicatieve functie in ons lichaam. Het maakt onderdeel uit van al onze organen, spieren, botten, kraakbeen, pezen, kapsels etc. Het zorgt voor beweeglijkheid en souplesse en wanneer het stroomt voelen we ons fit, vitaal en energiek. Stress kan ervoor zorgen dat het water zich als ijs gedraagt; vast, stijf en breekbaar.

De houdingen worden uitgevoerd op de grond en lang aangehouden, gewoonlijk blijven we 3 tot 5 minuten in elke houding. De spieren zijn zo ontspannen mogelijk, het bindweefsel wordt op rek gebracht, zodat dit zo belangrijke weefsel, onze fascia, op de verschillende lagen wordt aangesproken. Stress, fysiek of emotioneel, slaat zich op in bindweefsel. Zo is rugpijn tegenwoordig een veelvoorkomende klacht, een plek in ons lichaam waar zich veel bindweefsel bevindt. Door te weinig beweging ~ wat steeds meer voorkomt door zittend werk ~ kan dit erg pijnlijk worden. Als een arm langdurig gedragen in een mitella wegens bijvoorbeeld een botbreuk. Het bindweefsel dusdanig gekrompen of strak geworden dat het je schouder vastzet, oftewel je ontwikkelt een “frozen shoulder".

Ondanks dat we veel stretchen, is ons doel niet super soepel te worden, maar om herstel en reparatie van onze gewrichten en fascia te stimuleren, alsof je een innerlijke intelligentie aanspreekt die losstaat van het intellect. Het effect van YIN is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker en sappiger lichaam. Het beweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam. Actiever maken van bindweefsel zegt iets over het verbeteren van weerstand en de energetische gesteldheid en indien van toepassing, een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven.

Je zult tijdens het langer aanhouden van houdingen ook merken dat je te maken krijgt met weerstanden van fysieke of emotionele aard. Een uitgelezen moment om te onderzoeken wat je met weerstand in de Yin Intensive maar ook in het dagelijks leven doet. Haak je erop in waardoor de weerstand alleen maar groeit, of kun je het de ruimte geven, ernaar toe ademen waardoor het na verloop van tijd kan worden losgelaten. Yin Yoga houdingen werken niet alleen in op het fysieke lichaam, maar ook op het mentale, emotionele en energetische lichaam. Wij eindigen de les met een liggende ontspanning.

Voor wie? Yin Yoga is een rustige vorm van Hatha Yoga en daarom geschikt voor iedereen. Yin Yoga is ook geschikt voor mensen met klachten en aandoeningen, zoals bijvoorbeeld rugklachten, chronische reuma en fybromyalgie.

Meenemen? Omdat je tijdens deze les zowel dynamische houdingen als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.

Na afloop sluiten we af met pure gemberthee en een gezonde zoetigheid. 


Live The Process

Sharing YIN in Schagen since 2018


'En de dag kwam, waarop het risico om strak gesloten te blijven als een knop pijnlijker was, dan het risico om vol tot bloei te komen'. ~ Anaïs Nin