YinYoga Room

Breathwork

Een maandelijkse terugkerende ademwerk ceremonie om het mooie pad van je innerlijke reis te verkennen. We combineren ademwerk, meditatie, energiewerk, muziek en sound healing om je door alle lagen van je bewustzijn in lichaam, geest en ziel te leiden.

Bewuste circulaire ademhaling is een krachtige oefening die ons helpt om uit onze gedachten te komen en onze Essentie te onthouden. Het heeft het vermogen om energieën in het lichaam te ontgrendelen, het ik-verhaal los te laten, het immuunsysteem een boost te geven en ons te bevrijden van langdurige spanningen en stress.

De sessies zijn een diepgaande verkenning van het diepere Zelf. Een opening of verdieping van jouw spirituele pad. We beginnen de sessies met een subtiele ademmeditatie, een onderzoek naar het Zelf en een diepe ademwerk sessie begeleid door energiewerk en muziek die je zal helpen je ware medelevende Zelf te ervaren. Je gaat op de energieën in je lichaam en geest stromen door je adem en bewustzijn te gebruiken. De sessies eindigen met een diepe klankhelende meditatie.

Bewust Verbonden Ademwerk is een prachtig instrument waardoor je je bewust kunt gaan worden van wat je eigen unieke adempatroon zegt over hoe je in het leven staat. Ontdek dat je je adem veelal onbewust gebruikt. Ontdek ook hoe jij ademt en hoe jij je eigen adem kunt uitbreiden of veranderen, zodat je je volledige potentie kunt ontdekken en in kunt gaan zetten voor je eigen geluk, welzijn, groei en wijsheid.

De Bewust Verbonden Ademtechnieken die we gebruiken begeleiden je zachtjes terug naar de liefde die je bent en maken je bewust van je beperkende gedachten, je pijn, je trauma’s, je emoties, je overtuigingen en/of je patronen die repeterende gedachten of emoties voortbrengen.Terug naar wie je bent, in harmonie en verbinding met alles, jezelf en je omgeving. Alles wat je niet wil, kan, durft of durfde toe te staan, in je gevoel of gedachten, heb je onderdrukt met je adem. Dit is meestal een onbewust proces. Alles wat je niet kon inademen, waar je niet volmondig ja tegen kon zeggen, heb je ergens vastgezet in je lichaam. Zo verkrampt je lichaam elke keer een beetje.

De bewust verbonden ademtechnieken - afhankelijk van het doel - gebruik van een combinatie van verschillende methodes: van zeer subtiele pranayama tot diepe, intense breathwork technieken, zetten we in om je te ondersteunen in wat je nodig hebt en wat je dient op dit moment.

We gaan op zoek naar beperkende of onnatuurlijke ademhalingspatronen en brengen je zachtjes terug naar je natuurlijke ademstroom, de adem van een baby. We ondersteunen je om volledig, makkelijk en effectief te gaan ademen waardoor je meer energie, gezondheid, balans en ontspanning ervaart. Het masseert en versterkt je interne organen, je ademhalingssysteem en je buikspieren. De volle verbonden adem heeft een gunstige invloed op je totale gezondheid en gevoel van welbevinden.

De Bewust Verbonden Ademtechnieken leren je hoe je om kunt gaan met stress, angst, boosheid en trauma. De verbonden adem in een ademsessie laat onderdrukte of onverwerkte emoties, negatieve gedachten of overtuigingen en trauma’s uit het verleden uit je onderbewuste omhoogkomen. Als je er dan bijblijft, ‘er doorheen ademt’, ontspant de adem en lost de herinnering aan die pijnlijke gedachte, emotie, of het idee van ‘niet voldoen aan” … uit je celgeheugen op. Deze herinneringen liggen opgeslagen in het onderbewuste, in het cellulaire geheugen.

Hier planten we dan heel bewust het zaadje van de gewenste positieve intentie, zodat je die intentie dan als jouw waarheid aan kunt gaan nemen. Dit zorgt voor acceptatie, integratie van belemmeringen (en de klachten die ermee gepaard gaan) en brengt je naar je kernkwaliteiten en naar liefde. Zo sta je meer ontspannen, blij en in je kracht in het leven en durf je je emoties aan te gaan, toe te staan, zonder dat je probeert ze weg te duwen, te veranderen of te fixen.

De Bewust Verbonden Ademtechnieken brengen je in verbinding met wie je bent: de bron, spirit, je ware zelf, God, je hart, je essentie, hoe je het noemen wilt. Dan kun je in verwondering zijn op elk moment en kun je alles omarmen wat je pad kruist. Het contact met de liefde die je bent creëert ontspanning, rust, harmonie, zelfvertrouwen en zelfwaardering. Dit geeft licht en luchtigheid, inzicht en leidt tot vervulling en vreugde.

Werken met de Bewust Verbonden Ademtechnieken betekent ons bewustzijn inzetten om helemaal rauw onszelf te zijn. Deze ademtechnieken leren je om je potentieel te herkennen, te verwezenlijken en je talenten, je wensen en je doelen helemaal tot bloei te laten komen.

Voor wie? De gebruikte methoden zijn intensief maar gezond en veilig. Er zijn echter enkele gezondheidsbeperkingen van toepassing: als u hartproblemen of een zeer hoge bloeddruk heeft, als u zwanger bent, of als u epilepsie heeft of een voorgeschiedenis van ernstige angst of psychose heeft, kan diep en intens ademen soms nadelige effecten hebben. Als je in (redelijk) goede gezondheid verkeert, kun je je vrij voelen om je innerlijke reis volledig te verkennen.

Meenemen? Omdat je tijdens de Ademwerk Ceremonie stil ligt is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen waarin je vrij kunt bewegen en ademen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.

Neem een flesje water mee, want je kunt een droge mond krijgen van het ademen. Eet ten minste 2 uur voor de sessie niet, omdat een volle maag de ademhaling kan belemmeren. Kom zo uitgerust en ontspannen mogelijk, zo niet, maak je geen zorgen, je bent volledig uitgerust en ontspannen na de sessie! Doe veel meditatie, yoga, pranayama of andere spirituele oefeningen in de weken of dagen voor de sessie. Drink de dagen voor de sessie geen alcohol en gebruik geen drugs.

Na afloop sluiten we af met pure gemberthee en een gezonde zoetigheid.

Ik kijk er naar uit om samen te ademen en te stromen op de energie!  


Live The Process

Sharing YIN in Schagen since 2018


'En de dag kwam, waarop het risico om strak gesloten te blijven als een knop pijnlijker was, dan het risico om vol tot bloei te komen'. ~ Anaïs Nin