YinYoga Room

De Lessen

Hoe lang voor aanvang van de les moet ik aanwezig zijn?

Als 15 minuten voor aanvang je plekje hebt uitgezocht en je mat hebt uitgepakt dan heb je nog wat tijd voor wat ontspanning en geestelijke voorbereiding in de yoga studio, Als de deur dicht is ben je laat en mag je heel stilletjes binnenkomen.

Wat voor kleren moet ik aan?

Omdat je tijdens deze les zowel dynamische houdingen als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.

Moet ik mijn mat meenemen?

Nee, slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.

Deo of Parfum?

Ik ben gewend aan mijn No 5 voor ik van huis ga. Tja, Er is een reƫle kans dat de vriendelijke yogi of yogini naast je haar focus verliest. Zorg alsjeblieft voor een zo neutraal mogelijke geur.

Wat betreft eten voor aanvang van de les. Ik ben gek op yoga in de ochtend, maar ook op mijn gebakken eieren?

Liever niet. Het is beter 2 uur voor aanvang van de yoga les niets te eten. Er wordt veel gebogen en gedraaid in de houdingen. Onverteerd voedsel zit eenvoudig in de weg, Misselijkheid en maagpijn kan dan het resultaat zijn. Niet fijn. Maar als je een geweldig metabolisme hebt en simpelweg niet zonder kunt, kies dan voor wat fruit of een gekookt eitje een uur voor je begint.

Mijn smartphone is mijn leven en mijn liefde. Kan ik mijn yoga klas met hem delen?

Nooit in de les. Zet je telefoon op vliegtuigmodus of nog beter laat hem lekker thuis. Unplug.

Ik ben lichamelijk in top conditie en onoverwinnelijk, behalve wat oude klachten?

Wees aardig voor jezelf en kies voor een veilige practice. Als je een nieuw lid bent vragen we altijd naar je bestaande lichamelijke klachten. We kunnen je helpen je te richten op het versterken van je zwakke plekken, of je een alternatieve houding geven. En als je je gewrichten hoort kraken, spreek je uit en luister altijd goed naar je lichaam. Alleen jij weet wat je voelt.

Iedereen lijkt te weten wat te doen. Mag ik een vraag stellen in de klas?

Vraag alles wat je wilt weten over de yoga of de houding. Nieuwsgierig zijn is goed, dus als een brandende vraag opkomt midden in de houding gewoon vragen. Maar je kunt natuurlijk ook wachten tot na de klas.

Kan ik een plekje reserveren naast de yoga leraar?

Niet echt. Maar je kunt wel zorgen dat je 15 minuten voor aanvang aanwezig bent en je favoriete plekje uitkiezen.