YinYoga Room

Gong Bath

De ruimte vult zich met klank en stilte. Door de harmo­niserende klanken van van de indrukwekkende en betoverende 50'' Gongland Dark Water Gong,  de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls en andere boventoon instrumenten, gecombineerd met de kracht van de pure Essential Oils van Young Living, kun je in volledige overgave dit Savasana Concert beleven en verplaatst de aandacht zich voorbij de verhalenwereld van het mentale, emotionele en fysieke lichaam. De gebruikelijke weerstanden lossen op en je bent weer thuis in de ruimte van de essentiële Stilte.

Ook worden de instrumenten rondom het lichaam bespeeld, waardoor er een klankmassage ontstaat.

Een concert bijwonen deed je voorheen vooral staand of zittend. Tijdens een Savasana Concert kan het ook liggend. En dat blijkt écht een heel andere ervaring te zijn, luisteren naar live muziek terwijl je comfortabel languit op een yogamat ligt in Savasana, lijkhouding. Niemand die er trouwens van opkijkt als je tussendoor een poosje in meditatiehouding gaat zitten of een andere liggende of zittende yogahouding aanneemt. Het mag allemaal.

De gong is het meest krachtige instrument om in al deze technieken als uitgangspunt te gebruiken. De gong produceert de grootste harmonische effecten van alle instrumenten die er bestaan. Als je in een gongveld terecht komt, los je op in alle harmonische effecten daarvan. Als eerste een dematerialisatie van het lichaam en uiteindelijk de denkgeest. Er is geen instrument die zo’n impact op ons lichaam en denken heeft als de Gong.

Sound Healing is gebaseerd op het principe dat alles in het universum uit trilling bestaat. Sound healing is mogelijk omdat het menselijk lichaam ook bestaat uit trillingen. Net zoals een gestemd instrument is het menselijk lichaam een vergelijkbaar ritmisch, harmonieus geheel tenzij het vibrerend veld verstoord is geraakt. 

Videoimpressie van een groots Gong Bath, ligconcert gegeven door mijn leraren in de prachtige oude kerk in Weesp. 

De Gong staat symbool voor ‘I Am’, de eerste oorzaak, en ook als de vernietiger van het egodenken.

Gevoelens van afgescheidenheid, eenzaamheid, ongemak, verdriet, boosheid en nervositeit, allemaal diep gesetteld en verborgen in jouw lichaam, kunnen in alle openheid worden ervaren. Door deze gevoelens niet te labelen en niet af te wijzen maar in authenticiteit te beleven, kunnen we deze gevoelens ervaren als een lichamelijke sensatie zonder het daaraan gekoppelde eigen verhaal. Waardoor je zelf steeds meer bewust wordt van jouw Zijn en helderheid ervaart.

Meenemen? Omdat je tijdens het Gong Bath stil ligt is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.

Na afloop sluiten we af met pure gemberthee en een gezonde zoetigheid. 


Live The Process

Sharing YIN in Schagen since 2018


'En de dag kwam, waarop het risico om strak gesloten te blijven als een knop pijnlijker was, dan het risico om vol tot bloei te komen'. ~ Anaïs Nin