YinYoga Room

Cacao Ceremony

Deze kleine en intieme sacred cacao ceremonies worden gehouden met een groep van maximaal 14 personen. Deze ceremonies evolueren naar mensen die elkaar meer toelaten en samensmelten tot een groot hart. Ik ben jouw space holder, wounded healer, breath, sound & water witch, wild cacao child, earth mother. Mijn verlangen is de brug te zijn tussen de oude wijsheid en ons moderne leven. De wijsheid van de oude cultuur, de geest van heilige planten en de kennis van de natuur naar jouw hart mogen brengen. 

In mijn studio ruimte creëren voor diepe ervaringen van liefde en het terugvinden van onze ware natuur hier op aarde stimuleren. De sacred cacao ceremonies zijn echte hartopeners en bestendigen het opnieuw verbinden met de mensen om jou heen.

De traditie van de cacao ceremonies heeft zijn wortels in Midden- en Zuid-Amerika en leeft nog steeds in de cultuur van inheemse stammen in deze regio’s. Cacao staat bekend als een geneeskrachtig medicijn voor het menselijke hart, omdat het de eigenschappen van verbinding, mededogen, waarheid en harmonie in ons versterkt, wanneer het in zijn zuivere, onbewerkte vorm wordt gehouden.

Cacao integreren in het moderne leven. Het pad van het hart leven ~ een leven vanuit essentie en ontwaken tot heilige spirituele planten.


Six Sacred Cacao Ceremonies

Een unieke combinatie van Mother Cacao, Grandfather Tobacco, Breathwork, Yoga Nidra, Chanting, Healing, Sharing, Movement & Music. Allemaal vastgehouden door de zachte en toch zo krachtige omhelzing van Mother Cacao, om je vervolgens in deze liefdevolle omarming te laten dragen door een live Gong Bath.

Sinds 2018 volg ik mijn roeping en deel ik mijn teachings vanuit mijn YINHUIS en mijn Yin Yoga Room studio in mijn Secret Garden. A Sacred Space. Een ruimte gecreëerd waar harten zich kunnen openen en genezen. Een ruimte waar we verbinding kunnen maken met onszelf en met elkaar. Een ruimte waarin we tot bloei kunnen komen. Ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten in de ruimte van jouw hart.


THE DAUGHTER ~ EARTH

THE MOTHER ~ WATER

THE FATHER ~ FIRE 

THE SON ~ AIR


THE WOMB RITE

THE LOVE CEREMONY


Van de cacao pod tot de sacred cacao ceremony zien we aarde, water, vuur en lucht de juiste omstandigheden creëren voor gezonde cacaozaden, fermentatie en transformatie naar ceremoniële cacao.

Elke cycle begint in het midden, de bron, en wordt voltooid naarmate hij verder gaat naar de oneindigheid, het hiernamaals. Elke cycle begint en eindigt in het etherelement, de mysterieuze levenscyclus die zich tot in alle eeuwigheid herhaalt.

Mother Cacao is hier om ons eraan te herinneren dat wij deel zijn van de natuur, de elementen. We zijn gemaakt van aarde, water, vuur en lucht. Elektrische impulsen zappen door ons lichaam om onze spiercellen te stimuleren en onze neuronen te activeren. Onze op koolstof gebaseerde lichamen zijn gemaakt van dezelfde bouwstenen als stenen en aarde. We kunnen maar drie minuten zonder lucht en ons lichaamsgewicht bestaat voor 70 procent uit water. 

Wij zijn de de wijsheid van de elementen terwijl we rondlopen, praten, knuffelen, vrijen, wolkenkrabbers bouwen, non-profitorganisaties starten, bevallen, op ons sterfbed liggen. Wij zijn de wijsheid van de elementen terwijl we denken, voelen, liefhebben, ervaren, leren, vragen stellen en onderzoeken.

Naarmate we meer verbinding maken met de vier elementen, beginnen we onszelf in evenwicht te brengen met de natuur. En wanneer we ons meer bewust worden van de elementen in ons dagelijks leven, bouwen we de middelen en energie op om bij te dragen aan onze vrienden, familie en gemeenschap.

In onze cultuur zijn we vergeten onze elementaire verbinding met alles om ons heen te erkennen. Sommigen zullen misschien beweren dat dit een belangrijke reden is waarom we nu te maken hebben met intense en escalerende klimaatveranderingen, die droogte, overstromingen, bosbranden en dodelijke stormen met zich meebrengen, evenals wijdverbreide vervuiling van aarde, lucht en water. We ontkennen onze diepe verbinding met de natuurlijke wereld op eigen risico. Het is tijd om elementaire wijsheid terug te brengen in het dagelijks bewustzijn, op een manier die eert hoeveel er is veranderd sinds de mensheid voor het eerst vuur maakte.


The Element Series leidt jou in Four Sacred Cacao Ceremonies langs de verschillende universele elementen. 

Net als een rivier, kunnen de kwaliteiten van jouw hart krachtig stromen vanuit het innerlijke naar de buitenwereld. Stel je voor hoe het zou zijn als je diepste verlangens, sterkste intuïties, bodemloze medeleven, wildste dromen, hoogste waarheden en je kernkwaliteiten zouden stromen naar de buitenwereld. 

Als je mensen ontmoet, de verbinding met hun hart voelen. Misschien zal inspiratie jou bewegen op nieuwe manieren. Misschien komt creativiteit tot leven in jou op een manier die je niet kon voorstellen. Kan liefde eindelijk de vrije loop nemen. 

De stille, rustige kracht van jouw hart krijgt ruimte om in de wereld te bewegen, een zegening voor iedereen die je ontmoet. Misschien zullen mensen voelen dat er iets veranderd is in je, hoewel ze misschien nooit weten wat dat is. De zachte aanraakbaarheid van jouw hart de wereld in laten stromen.

The Element Series onderzoekt ieder element op haar eigen wijze en authentieke manier, gedragen door de liefde en universele belichaming van de natuur van Mother Cacao. Ruimte om jouw authentieke zelf in volledige overgave verkennen en ontplooien tot het oneindige wezen dat jij bent. Jouw woorden kunnen de kwaliteit van diepte, liefde, mededogen en wijsheid dragen, allemaal door jouw verbinding met de essentie van jouw hart. 

De Sacred Cacao Element Ceremonies staan naast en los van elkaar. 


SACRED CACAO & THE WOMB RITE

De Baarmoeder Rite wordt ook wel de 13e Munay-Ki inwijding genoemd. Deze rite van de Munay Ki staat los van andere Munay Ki initiaties en kan daarom los daarvan ontvangen worden. Het getal 13, staat voor de 13 manen, en de vrouwelijke cyclus van een jaar.

Het was Marcela Lobos die zich in 2002 bewust werd van alle pijn en trauma’s die opgeslagen worden in de baarmoeder. Haar ervaringen uit het gewelddadige Chili en haar sjamanistische studie, vormden de basis voor dit inzicht. In een droom, waarin zij een dode baby baarde, mocht zij al haar angsten loslaten. Begeleid en opgeleid door de vrouwelijke sjamanen van de Shipibo stam in het Amazonegebied, heeft zij deze rite de wereld in gebracht, om zo de vrouwenlijn te helen maar ook krachtiger en sterker te maken.

De Baarmoeder rite is een krachtige reiniging. Zowel voor jezelf als in het veld waarop alle vrouwen, van nu en van ooit, zijn afgestemd. De rite is bedoeld om trauma’s welke we als vrouwen met ons meedragen uit te zuiveren. Deze initiatie, is zowel helend als zegenend en het activeert de vrouwelijke kracht.

De baarmoeder is van oorsprong een plek van creatie en het geven van leven. De plek van het tweede chakra met haar scheppende creatieve vermogens. Maar het is ook de plek waar vrouwen meestal onbewust hun pijn, angst en trauma opslaan en dat al generaties lang.

De vrouwelijke energie wordt al eeuwenlang onderdrukt, niet alleen bij vrouwen maar ook bij mannen. De rite kan ook door mannen worden ontvangen maar niet worden doorgegeven. Ik voor mij als Womb Keeper kies ervoor de rite alleen te geven aan vrouwen. De groepen bestaan dan ook alleen uit vrouwen om de vrouwen zich ten volle onder te laten dompelen in vrouwelijke energie. De avond is erop gericht om de vrouwelijke energie te herinneren, te leven en te doen wortelen.

De Rite van de baarmoeder heeft een krachtige intense uitwerking. Het nodigt jouw zachte schoot van creatie uit om terug te keren naar haar oorspronkelijk evenwicht. Hierdoor kan het gevoel van zelfvertrouwen, eigenwaarde en innerlijke wijsheid weer (meer) stromen. Een helende wedergeboorte in de liefdevolle essentie van vrouw zijn. De rite is een energieoverdracht vanuit de Kosmische Baarmoeder via de Womb Keeper naar jou. Vanaf het moment dat jij de energie in jouw baarmoeder hebt, ben je verbonden met deze kosmische baarmoeder en zelf ook een Womb keeper. Je kunt de rite nu zelf doorgeven aan andere vrouwen maar je kunt de rite van tijd tot tijd ook voor jezelf blijven bijwonen, als je daar behoefte aan hebt en als helend cadeau aan jezelf.

De rite is voor iedere vrouw bij te wonen. Vrouwen bij wie de baarmoeder is weggehaald kunnen de inwijding net zo goed ondergaan en ook zelf weer doorgeven. In energie blijft de baarmoeder aanwezig. Ook zwangeren kunnen deelnemen, al wordt geadviseerd de eerste drie maanden te wachten ivm het indalen van de ziel. Deze drie maanden van rust geldt ook voor vrouwen die een IVF-traject volgen.

Allemaal vastgehouden door de zachte maar zo krachtige omhelzing van Mother Cacao, om je vervolgens in liefde gehouden te laten dragen door een live Gong Bath.


SACRED CACAO & THE LOVE CEREMONY

Samen zijn als een familie dat is het echte medicijn. Zingen, bewegen en delen is de grootste genezing voor het hart. Laat de spirit van de cacao zijn rol spelen als degene die de poort van jouw hart opent. Het is aan jou om uit te reiken en te verbinden. De magie van 'mensen die samenkomen' werkt altijd op mysterieuze manieren. Spontane genezingen vinden plaats, mensen worden geraakt door de diepste vreugde en eenvoud in het leven.

Het gevoel van liefde is een menselijke emotie of zelfs een conditionering geworden. Misschien denken we meer aan liefde dan dat we ze werkelijk beleven. We beginnen deze overtuigingen vervolgens te projecteren in de wereld. Wat betekent liefde eigenlijk voor jou? Het zou naar alles kunnen wijzen, want in zeker zin is alles liefde. Alles wat je tegenkomt, iedereen die je ontmoet, is een uitdrukking van de liefde die jij voor jouzelf voelt, in dit moment op jouw pad met jouw creatie.

De grootste genezing is te vinden in de kracht van 'samen'. Het samen verbinden en voelen van vreugde, warmte, compassie en tederheid leidt tot een krachtige energetische beleving. Het zien van al die spiegels, reflecteert jouw mooie zelf, het opent jouw hart. Deze sterke liefdesenergie is het geheime ingrediënt van de magische Mother Cacao.

We streven ernaar om ons weer heel te voelen en weer verbonden te zijn. Het idee dat we iets moeten vinden dat we denken verloren te zijn, is niets meer dan een grote magische menselijke misleiding. Als je je in de heilige liefdevolle ruimte van de Sacred Cacao Ceremony bevindt, zou je zelfs kunnen beginnen te voelen dat er niets verloren is of te vinden was, het was altijd al daar. Pure aanwezigheid in de magie van het heilige medicijn en de ruimte, brengt diepe transformatie, genezing en zelfrealisatie voort. Cacao ervaren als een mooie gids naar jouw essentie en de wijsheid van jouw hart.

Tevens wordt er gewerkt met een hydrolaat van de Roos. Dit rozen medicijn wordt indien gewenst toegevoegd aan jouw Mother Cacao of rechtstreeks op de tong. Dit om nog meer zachtheid en zelfliefde te introduceren in jouw lichaam en geest. Voedend voor jouw hart. Een lichtbad. Een ware dans tussen licht en donker. Universele liefde. Zoals het ochtendgloren, de energie van de opkomende zon. Deze trilling samen met pure levensvreugde opent en werkt balancerend op jouw hartchakra (de roos) en de heilige cacao weet de informatie van de plant over te brengen tot diep in jouw celniveau. Fysiek, energetisch en emotioneel resonerend met de trilling van jouw hart. Ontmoet Mother Cacao en de Spirit van de Roos en draag ze met je mee. Ze staan voor liefde en pure levensvreugde.  Leef en beleef alles vanuit jouw hart.

Een heart opening ceremony die een veilige ruimte creëert voor een diepe ontmoeting met jouzelf. Een kans om tijd te nemen voor jouw innerlijke helderheid. Om je geest te sussen en je hart te laten resoneren met de geschenken die cacao biedt bij het zetten van intenties in saamhorigheid. 

We zullen ons hart openen door te genieten van de heilige cacao, yoga nidra, chanting meditatie, manifesteren van intenties in de vuurcirkel, smudge cleansing, een waterzegening, Mapacho smoke rituals, sharing met de Raven spirit messenger, momenten van stilte, hart openers, energetisch bewegen en muziek. Allemaal vastgehouden door de zachte maar zo krachtige omhelzing van Mother Cacao, om je vervolgens in liefde te laten dragen door een live Gong Bath.


 A Cacao Ceremony is for you if you want to...


Unfold to your heart purpose & path

Learn about the mystery of cacao and experience it within your heart

Share the love of cacao from an integrated and anchored place

Become more intimate with sacred spirit plants

Build intimacy with the plant medicine

Protect the medicine of cacao 

Connect to ancient wisdom

Treat yourself


Maya's

Het eren en vieren van cacao als heilige drank is een eeuwenoude traditie, afkomstig van de Maya's in Meso-Amerika. In de Maya cosmo visie speelt cacao een fundamentele rol: het openen van wegen naar de goddelijke rijken, waardoor verbinding met elementen en subtiele krachten mogelijk wordt. Als "voedsel van de goden" genoot cacao duizenden jaren van grote waarde en betekenis. Het was een teken van rijkdom, macht, overvloed en vruchtbaarheid. Geëerd in rituelen, geofferd aan de goden tijdens ceremonies, feesten, begrafenissen en offers. De pure cacao-ceremonie is nog niet zo lang geleden opnieuw geïntroduceerd in zijn eigentijdse en multiculturele vorm. Terwijl deze spirituele plant terugkomt om de verschuiving van de mensheid naar de hartruimte te ondersteunen. Cacao is een zaadje dat de fysieke en energetische hartruimte stimuleert, de bloedvaten verwijdt en de bloedcirculatie verhoogt, maar ook de energetische hartfrequentie verhoogt door zijn psychoactieve effecten. Rijk aan neurotransmitters zoals theobromine, andamine en tryptamine, de stimulerende effecten van cacao zijn divers. Van een zachte, duurzame energizer tot een versterker voor geluk, plezier en motivatie. Cacao is echt superfood omdat het zeer voedzaam is en verschillende mineralen, antioxidanten en gezonde vetten bevat. Een weldaad voor hart, lichaam en geest. Cacao speaks the language of the heart.


The Alchemy

Alchemie is het proces van transformatie van materie in goud, in licht. Wanneer de alchemie van het hart en cacao samenkomen, verhogen ze de transformerende krachten die erin liggen. In  een wereld waar niets zeker is en alles een mysterie is. Waar we constant in ons hoofd worden getrokken, in staten van angst en zorgen. Van de binnenwereld naar de buitenwereld gebracht. Ik geloof dat we zo duidelijk worden uitgenodigd om ons over te geven en te leven volgens de leiding van ons hart. Het hart dat alle antwoorden kent, dat ons op ons pad leidt. Begrijpen dat alles wat we nodig hebben binnenin zit. Dat we niemand nodig hebben om ons te repareren en ons liever te herinneren wie we ten diepste werkelijk zijn. Op mijn pad heeft het medicijn van cacao me geleid en ondersteund om dieper van binnen te verbinden en de vibratie van mijn hart te ontsluiten. Cacao hielp om mijn spirituele hart echt te ervaren en te voelen, iets dat zo lang heel ondoorzichtig en moeilijk voor me was. Ik geloof echt dat cacao een van de medicinale voedingsmiddelen is waarmee we dat kunnen.

Cacao is de taal van het hart. Het is een boodschapper van liefde. Een oud medicijn dat ons verbindt met ons eigen hart en ons uiteindelijk verenigt met alle harten om ons heen. Cacao heeft directe effecten op de hersenen en op de elektromagnetische velden van het lichaam en vooral het hart. Iets dat uit eerste hand moet worden ervaren. Cacao werkt op de subtiele niveaus door energetisch het hartcentrum te openen, waardoor we een staat van liefde en gelukzaligheid kunnen binnengaan. Het ondersteunt sterk de daad van meditatie, genezingswerk, creatieve expressie, menselijke verbinding en energetische en fysieke bevrijding.


Do you hear the calling of cacao?


This is for you if you want to...

Open your heart and body to the guidance of Mother Cacao

Find your way to sit and communicate with the medicine and plant spirits

Experience the magic of cacao from science, ancient knowledge and heart mystery

Tangibly connect with the sacred medicine by journeying through the elements

Experience the cacao medicine and merge deeply with the sacred plant spirit

Learn about ancient traditions and rituals, dive into the history and its myths 

and how cacao has been honored since thousands of years

Receive deeper clarity on your heart path and purpose

Deepen self love and care

Step into abundance


Your heart knows. 

Always.


THE CACAO CIRCLE

De cacao die geserveerd zal worden is van “the cacao circle”, wildcrafted ceremoniële cacao uit het land van de Maya’s - Guatemala. Geteeld in het berggebied van Alta Verapaz. De gefermenteerde, gedroogde zaden worden vervolgens met zoveel liefde verwerkt door vrouwencollectieven in San Marcos in het hart van het meer van Atitlan. De cacao wordt verrijkt met Maya-kruiden die traditioneel in het cacaobrouwsel worden gebruikt.


BEFORE THE CEREMONY 

Ter voorbereiding op deze speciale ceremonie is het het beste om slechts licht te eten, geniet van je laatste maaltijd 2 uur voor de ceremony. Het is niet aan te raden om koffie te drinken voor de sacred cacao ceremony, beperk als het moet tot één kopje in de ochtend. Stay hydrated voor, tijdens en na de sacred cacao ceremony. Water staat voor je klaar. Een eigen flesje niet nodig. Zorg dat je 10 minuten van tevoren aanwezig bent, zodat je kunt wennen aan de ruimte. Papier en potloden liggen voor je klaar op jouw mat. Als je zwanger bent of medicijnen gebruikt, laat het me dan weten.

Meenemen? Zo min mogelijk! Omdat je tijdens deze sacred cacao ceremony zowel dynamische houdingen als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken mee te nemen. Dekens meenemen is niet nodig. Doeken liggen voor je klaar. Alle matten zijn al voorzien van een zachte Manduka Yogi Toes Yoga Mat handdoek. Eventueel nog een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, Manduka bolsters, meditatiekussens en oogkussentjes zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.

Deze avond wordt gefaciliteerd door Irene Maria, spaceholder van het YINHUIS en Yin Yoga Room. Ik werk vanuit het sjamanisme en zal je deze avond meenemen naar binnen en kennis laten maken met de Spirit van de Cacao. 


Live The Process

Sharing YIN in Schagen since 2018


'Live is a Ceremony, Cacao is a Ceremony of Love'