YinYoga Room

Yin & Healing Sounds

Laat je tijdens de Yin Yoga al uitnodigend aanraken door Sound om je vervolgens in Savasana, in een 45 minuten durend Gong Bath, volledig te laten onderdompelen door de harmonische effecten van de indrukwekkende en betoverende 50” Gongland Dark Water Gong, de helende werking van de Crystal Tones Crystal Singing Bowls en andere boventoon instrumenten, gecombineerd met de kracht van de pure Essential Oils van Young Living. 

Ook worden de instrumenten rondom het lichaam bespeeld, waardoor er een klankmassage ontstaat.

De Gong is het meest krachtige instrument om in al deze technieken als uitgangspunt te gebruiken. De Gong produceert de grootste harmonische effecten van alle instrumenten die er bestaan. Als je in een gongveld terecht komt, los je op in alle harmonische effecten daarvan. Als eerste een dematerialisatie van het lichaam en uiteindelijk de denkgeest. Er is geen instrument die zo’n impact op ons lichaam en denken heeft als de Gong.

Sound Healing is gebaseerd op het principe dat alles in het universum uit trilling bestaat. Sound healing is mogelijk omdat het menselijk lichaam ook bestaat uit trillingen. Net zoals een gestemd instrument is jouw lichaam een vergelijkbaar ritmisch, harmonieus geheel tenzij het vibrerend veld verstoord is geraakt. Sound Yoga bevat onder andere ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en Yin Yoga.

Sound Yoga creëert ruimte en helderheid zodat bepaalde vastzittende lagen op zowel fysiek, mentaal en emotioneel niveau kunnen worden aangeraakt. Het verborgene weer zichtbaar maken. De geheimen van ons eigen water verkennen door te mogen smelten. Ons voelen en onze intuïtie wordt gezuiverd van het verleden, ons handelen niet meer reactief aan het verleden gekoppeld, maar responsief in het Nu. 

De Gong staat symbool voor ‘I Am’, de eerste oorzaak, en ook als de vernietiger van het egodenken.

Gevoelens van afgescheidenheid, eenzaamheid, ongemak, verdriet, boosheid en nervositeit, allemaal diep gesetteld en verborgen in jouw lichaam, kunnen in alle openheid worden ervaren. Door deze gevoelens niet te labelen en niet af te wijzen maar in authenticiteit te beleven, kunnen we deze gevoelens ervaren als een lichamelijke sensatie zonder het daaraan gekoppelde eigen verhaal. Waardoor je zelf steeds meer bewust wordt van jouw Zijn en helderheid ervaart.

Door middel van Yin Yoga in combinatie met sound healing, ademhalingstechnieken, meditatietechnieken en aromatherapy, gebaseerd op grounding, detox en energieverdeling nodig ik je uit de openheid die jij bent te herkennen en vanuit jouw eigen wijsheid te handelen op elk niveau van je bestaan.

Voor wie? Yin Yoga is een rustige vorm van Hatha Yoga en daarom geschikt voor iedereen. Yin Yoga is ook geschikt voor mensen met klachten en aandoeningen, zoals bijvoorbeeld rugklachten, chronische reuma en fybromyalgie.

Meenemen? Omdat je tijdens deze les zowel dynamische houdingen als verstillende houdingen doet, is het aan te raden om zachte rekkende kleding in laagjes aan te doen en warme sokken en een warme shawl of deken mee te nemen. Daarnaast slechts een (yoga) handdoek of eventueel een wollen yogamat voor de liefhebber. Manduka Pro matten, bolsters en meditatiekussens zijn voor iedereen beschikbaar en liggen reeds klaar voor gebruik.

Na afloop sluiten we af met pure gemberthee en een gezonde zoetigheid. 


Live The Process

Sharing YIN in Schagen since 2018


'En de dag kwam, waarop het risico om strak gesloten te blijven als een knop pijnlijker was, dan het risico om vol tot bloei te komen'. ~ Anaïs Nin